ZÖLD PROGRAMOK

2015. március 8. VASÁRNAPI ZÖLD JÓGA!Gyertek el most vasárnap (azaz március 8-án), újra sétáljunk és jógázzunk együtt az erdőben a Vinyasa Flow Jóga Egyesület szervezésében. Márciusban Csillebércen teszünk egy jó kis kirándulást. Találkozó a 21-es busz végállomásán (Csillebérc KFKI), de. 11 órakor! Hozd el magaddal, akit szeretsz, legyen akár kétlábú, akár négylábú... Örüljünk együtt a tavasznak és a közös jógázásnak! Kérjük, hogy regisztráljátok magatokat ezen a linken.


Zöld Jóga  - Esőnap

Sajnos már napok óta zuhog az eső, így hatalmas sár van a hegyen és a holnapi idő is számíthatatlan, ennek a közös programnak pedig nem az a célja, hogy küzdjünk az elemekkel, hanem, hogy szuperjól érezzük magunkat, ezért esőnapot hirdetünk és elhalasztjuk a programot jövő hét vasárnapra, vagyis február 1-jére!!! Minden más marad! 


2015. január 25. VASÁRNAPI ZÖLD JÓGA!

A Vinyasa Flow Jóga Egyesület tagjai alapvető értéknek és kötelességünknek tartjuk a felelősségvállalást a környezetünkért, valamint a Földdel és a természettel való kapcsolatunkért. Hisszük, hogy a jógát egész évben, a nap 24 órájában kell gyakorolni a jógaszőnyegen és azon kívül is, melynek fontos része a környezetünk védelme. Reméljük ezt Te is így gondolod, és szívesen gyakorlod velünk a zöld jógát! Ugye?! Gyere és csatlakozz minden hónapban az ingyenes Zöld Jóga programunkhoz! Mi az a Zöld Jóga? Minden hónap utolsó vasárnapján, a családi ebéd előtt egy közös séta és jóga a természetben! Hogy miért? Mert szerintünk a környezet védelme a természet szeretetével kezdődik! Mert csodálatos élmény az erdőben jógázni!

Időpont: 2015. január 25., vasárnap de. 10.30-tól kb.12.30-ig
Gyülekező és érkezés: Budapest, XII. kerület, Istenhegyi út - Karthauzi utca sarka (Svábhegy megálló)
Tervezett útvonal: Svábhegy - Széchenyi-hegy - Normafa - Harangvölgy - Svábhegy
Megközelítés:
1.      Busszal: Széll Kàlmán térről 21/21A busz, Boráros térről 212-es busz (Svábhegy megállóig)
2.      Fogaskerekűvel Svábhegyig
3.      Autóval a Karthauzi utcában parkolj (a gps-be is a Karthauzi utcát érdemes beírni, ha nem vagy ismerős a környéken)
Mit fogunk csinálni? Megosztunk egy közös mozgásmeditációt, vagyis sétát a Budai erdőben egy kis jógával, faölelgetéssel.
Hogyan öltözz: kényelmes túraruha, ami melegen tart egy szép téli vasárnapon, és tudsz benne mozogni, jógázni
Kit hozz magaddal: a családodat, a barátaidat és a háziállatodat, vagyis bárkit és mindenkit, akit szeretsz!
Mit hozz magaddal: sapka, kesztyű, sál, meleg tea, esetleg szendvics, rágcsálnivaló.
Mit ne hozz magaddal: nem lesz szükséged jógaszőnyegre, a jógagyakorlatokat a sétához igazítjuk, nem kell lefeküdnöd vagy ülnöd a földre és persze nem kell mezítláb egyensúlyoznod az erdőben (csak, ha szeretnél!), sőt jógázni sem kell tudnod! És persze ne hozz szemetet az erdőbe, csak vigyél!
Esőnap: Ha nagyon zuhog az eső, akkor sajnos elmarad a program, de persze bepótoljuk!
Regisztráció: Köszönjük, ha tudod jelezni a részvételi szándékod és regisztrálsz ahonlapunkon! Így tudni fogjuk, hogy hány lelkes jógira számítsunk!

Adományok: ez a program ingyenes a jóga szeretetéért és a természet védelméért. Ha szeretnél hozzájárulni a Vinyasa Flow Jóga Egyesület működéséhez, hogy még sok ilyen élményben lehessen együtt részünk, előre is köszönjük a hozzájárulásod!2014. november 30. VASÁRNAPI ZÖLD JÓGA!

A Vinyasa Flow Jóga Egyesület tagjai alapvető értéknek és kötelességünknek tartjuk a felelősségvállalást a környezetünkért, valamint a Földdel és a természettel való kapcsolatunkért. Hisszük, hogy a jógát egész évben, a nap 24 órájában kell gyakorolni a jógaszőnyegen és azon kívül is, melynek fontos része a környezetünk védelme. Reméljük ezt Te is így gondolod, és szívesen gyakorlod velünk a zöld jógát! Ugye?! Gyere és csatlakozz minden hónapban az ingyenes Zöld Jóga programunkhoz! Mi az a Zöld Jóga? Minden hónap utolsó vasárnapján, a családi ebéd előtt egy közös séta és jóga a természetben! Hogy miért? Mert szerintünk a környezet védelme a természet szeretetével kezdődik! Mert csodálatos élmény az erdőben jógázni! 

Időpont: 2014. november 30, vasárnap 10 óra
Gyülekező és érkezés: a 11-es busz végállomása a II. kerületben (Nagybányai út és Törökvészi út sarka)
Mit fogunk csinálni? Megosztunk egy közös mozgásmeditációt, vagyis sétát a Budai erdőben egy kis jógával.
Hogyan öltözz: kényelmes túraruha, ami melegen tart egy szép téli vasárnapon, és tudsz benne mozogni, jógázni
Kit hozz magaddal: a családodat, a barátaidat és a háziállatodat, vagyis bárkit és mindenkit, akit szeretsz!
Mit hozz magaddal: sapka, kesztyű, sál, meleg tea, esetleg szendvics, rágcsálnivaló.
Mit ne hozz magaddal: nem lesz szükséged jógaszőnyegre, a jógagyakorlatokat a sétához igazítjuk, nem kell lefeküdnöd vagy ülnöd a földre és persze nem kell mezítláb egyensúlyoznod az erdőben (csak, ha szeretnél!), sőt jógázni sem kell tudnod!
Esőnap: Ha nagyon zuhog az eső, akkor sajnos elmarad a program, de persze bepótoljuk!
Regisztráció: Köszönjük, ha tudod jelezni a részvételi szándékod ITT! Így tudni fogjuk, hogy hány lelkes jógira számítsunk!
Adományok: ez a program ingyenes a jóga szeretetéért és a természet védelméért. Ha szeretnél hozzájárulni a Vinyasa Flow Jóga Egyesület működéséhez, hogy még sok ilyen élményben lehessen együtt részünk, előre is köszönjük a hozzájárulásod!

További részletek a Facebookon.


The Vinyasa Flow Yoga Association is organizing a yoga hike this weekend! Come join the fun of walking with the falling leaves, twisting to the trees and have a positive environmental impact.  This is “green” and FREE event.  Come join us and let’s make the world a better place!
When: 10 am Sunday, November 30, 2014
Where: End of bus 11, 2nd district, meet on the corner of Nagybányai út X Törökvész út. By public transport: take bus 11 (from Batthyány tér or Mechwart liget) to the last stop at the top of the hill (Nagybányai út).
Who to bring: Your family, friends, pets, anyone and everyone.  New to yoga? Join us!
What to bring: hat, gloves, scarves, hot tea, or sandwiches, snacks. Comfortable warm clothes that allow you to move freely. Camera for nice views and yoga graffiti. There is a small store for water, coffee and snacks. There are NO bathrooms, except for the woods :-)
What not to bring: No yoga mat needed (we will focus mainly on standing poses).
Language:  Hungarian and English if needed.
Rainy day:  If it rains, event is postponed for another day.
RSVP: Please, either on THISSITE! So we will know how many enthusiastic yogi count on!

More info (in Hungarian) on Facebook.


2011 december NAGY ÜNNEPI ZÖLDJÓGA KIHÍVÁS


Közeleg a Karácsony, a Szeretet Ünnepe. Ennek örömére van egy kihívásunk számodra, kedves Jógi, méghozzá a Nagy Decemberi Ünnepi Zöldjóga Kihívás! Hogy az mi a manó? Nem manó és még csak nem is szaloncukor, hanem sok-sok jóga! A kihívás a következőkből áll:

December hónapban:

  1. Jógázz legalább 20 alkalommal. Az egyéni gyakorlás is számít, otthoni DVD-s gyakorlás is számít, és bármely jógastúdió bármely órája is számít. És nincs kikötve, hogy hány perc legyen egy „alkalom”, egyéni gyakorlás esetén ez Rád, pontosabban a lelkiismeretedre van bízva.
  2. Legalább 20 főétkezés (ebéd vagy vacsora) legyen vegetáriánus. Decemberben 31 nap van, az 62 ebéd/vacsora. Abból 20 alkalommal nem enni húst, nem is olyan nagy dolog, nem? Vegetáriánus a kiírásban azt jelenti, hús és hal és semmilyen állat nem kerülhet elfogyasztásra. Tojás és tejtermék megengedett, de rák vagy egyéb tengeri állat nem. Kaviár formájában sem. Rákpaszta és halszósz sem. Ez thai ételekben, curry pasztákban van. Olvasd el a címkéket, kérdezz, ha étteremben eszel.
  3. Ne használj 5-nél több új nejlonzacskót. Vagyis vigyél magaddal régit. A kiflis zacskó is számít, a zöldséges pult is számít, a mindenféle reklámszatyor is számít. Ha maguktól adnak a boltban, bizony szólni kell, hogy nem kéred! Az otthon, tekercsről letépett zacskó is számít. Papírzacskó vagy biológiailag lebomló anyagból készült nejlonzacskó megengedett, de ha már csinálod a Kihívást, akkor igyekezz minél kevesebbet használni ezekből is, hiszen ezek is energiába és nyersanyagba kerültek.
  4. Ne vegyél 10-nél több PET palackot. Miért lehet ilyen sokat (tízet) venni? Mert hátha vendégeket vársz az Ünnepek alatt és valaki közülük nem tud üdítő vagy palackos víz nélkül ünnepelni. Töltsd meg a meglévő palackjaidat csapvízzel, tisztított vízzel, nagy ballonos vízzel, vagy akár szódával vagy valamilyen szörppel, ha szükséges. Igyál sok teát, szezonja van!
  5. Tegyél legalább 3 olyan dolgot, amivel önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül segítesz idegeneknek (önkéntes munka, pénz vagy egyéb adomány, szívesség, stb.) Válassz ki magadnak olyasmit, amit természetesnek érzel, ami közel áll hozzád. A koldusnak adott pénz/étel/ruha is számít, a szomszéd néninek ki lehet venni a hólapátot a kezéből. „Idegen” a kiírásban azt jelenti: nem közvetlen családtag vagy barát. Ha ötlet kell, pl: http://www.szivesseg.net.

Mindenki, aki teljesíti a Nagy Decemberi Ünnepi Zöldjóga Kihívást, csodás ajándékot kap idén karácsonyra – önmagától: A jóga örömét!!!

Micsodaaa??? Nincs ajándék?! Semmi ingyen bérlet, jógamatrac, logós zokni?! Nincs, bizony! Hogy miért? Azért, mert az igazi kincseket csak Te találhatod meg önmagad mélyén. Ezt senki más nem teheti meg helyetted. Az igazi ajándék az egészséged, amit önmagadnak adsz. Az az igazi ajándék, amikor megajándékozod magad a jóga örömével, amikor megtisztul a tested, amikor nem terheled a környezeted, amikor önzetlenül segítesz és adsz örömet másoknak. Ha szeretnéd, mindezt meg is ünnepelheted velünk december 30-án, az év utolsó jógabuliján az A38 hajón, a JÓGA DZSEMEN!!!

Hogy fogjuk ellenőrizni, hogy tényleg megcsináltad-e? Sehogy sem. Egyszerűen csak hiszünk Neked! Ha van kedved, regisztrálj a Facebook oldalunkra (az eseményhez) vagy az e-mail címünkre.

Jelige: „Igen, megcsinálom a Nagy Decemberi Ünnepi Zöldjóga Kihívást!”

És persze bármikor írd meg, oszd meg a napi tapasztalataid, nehézségeid, örömeid. Nagyon szívesen segítünk a nejlonzacskók kikerülésében vagy a jógagyakorlásodban és válaszolunk minden kérdésedre! Mi van, ha Neked ez nem Kihívás? Felhívnánk a figyelmed a „legalább” szavakra, nyugodtan tedd hozzá a saját személyes kihívásaidat és ezt oszd meg velünk!

Reméljük, hogy a Kihívás segít megőrizni az egyensúlyt és a harmóniát, hiszen az Ünnepek olyan könnyen kibillenthetnek a középpontodból fizikai, mentális és lelki értelemben egyaránt.

Kellemes, jógában és kihívásokban bővelkedő Decembert kívánunk! Namaste.


E-MAIL: vinyasaflow.egyesulet@gmail.com2011. december 18. - VASÁRNAPI YOGA HIKE!  

A Vinyasa Flow Jóga Egyesület tagjai alapvető értéknek és kötelességünknek tartjuk a felelősségvállalást a környezetünkért, valamint a Földdel és a természettel való kapcsolatunkért. Hisszük, hogy a jógát egész évben, a nap 24 órájában kell gyakorolni a jógaszőnyegen és azon kívül is, melynek fontos része a környezetünk védelme. Reméljük ezt Te is így gondolod, és szívesen gyakorlod velünk a zöld jógát! Ugye?! Gyere és csatlakozz minden hónapban az ingyenes Yoga Hike programunkhoz! Mi az a Yoga Hike? Minden hónap 3. vasárnapján, a családi ebéd előtt egy közös séta, szemétszedés és jóga a természetben! Hogy miért? Mert szerintünk a környezet védelme a természet szeretetével kezdődik! Mert csodálatos élmény az erdőben jógázni! Mert ha útközben felszeded azt a szemetet, amit találsz, azzal máris élhetőbb hellyé tetted a világot!

Időpont: 2011. december 18., vasárnap de. 10-12 óráig
Gyülekező és érkezés: a 11-es busz végállomása a II. kerületben (Nagybányai út és Törökvészi út sarka)
Mit fogunk csinálni? Megosztunk egy közös mozgásmeditációt, vagyis sétát a Budai erdőben egy kis jógával, faölelgetéssel és szemétszedéssel.
Hogyan öltözz: kényelmes túraruha, ami melegen tart egy szép őszi vasárnapon, és tudsz benne mozogni, jógázni
Kit hozz magaddal: a családodat, a barátaidat és a háziállatodat, vagyis bárkit és mindenkit, akit szeretsz!
Mit hozz magaddal: sapka, kesztyű, sál, meleg tea, esetleg szendvics, rágcsálnivaló, és ha útközben segítenél is az erdőnek – ahol épp feltöltődsz – szabadon lélegezni a sok szeméttől: szemétszedő kesztyűt és zacskót is!
Mit ne hozz magaddal: nem lesz szükséged jógaszőnyegre, a jógagyakorlatokat a sétához igazítjuk, nem kell lefeküdnöd vagy ülnöd a földre és persze nem kell mezítláb egyensúlyoznod az erdőben (csak, ha szeretnél!), sőt jógázni sem kell tudnod! És persze ne hozz szemetet az erdőbe, csak vigyél!
Esőnap: Ha nagyon zuhog az eső, akkor sajnos elmarad a program, de persze bepótoljuk!
Regisztráció: Köszönjük, ha tudod jelezni a részvételi szándékod Facebook oldalunkon vagy e-mail címünkön (vinyasaflow.egyesulet@gmail.com)! Így tudni fogjuk, hogy hány lelkes jógira számítsunk!
Adományok: ez a program ingyenes a jóga szeretetéért és a természet védelméért. Ha szeretnél hozzájárulni a Vinyasa Flow Jóga Egyesület működéséhez, hogy még sok ilyen élményben lehessen együtt részünk, előre is köszönjük a hozzájárulásod!